Van egy
hasznos tipped?

Nem a ruha teszi az embert – az esküvőt leszámítva

Ez a bejegyzés elsősorban női olvasóinknak szól, de természetesen a férfiak érdeklődésére is számot tarthat. Kezdjük egy találós, vagy inkább beugratós kérdéssel! Vannak, akik rágörcsölnek, és vannak, akik lazán veszik; egyesek hónapokig keresik az igazit, mások azonnal lecövekelnek az elsőnél, mi az? Hát az esküvői ruha! Bármelyik tábort is erősítsük, egy biztos: nem létezik olyan menyasszony, akit hidegen hagyna, hogy milyen ruhában mondja ki a boldogító igent.

Keret Nem a ruha teszi az embert – az esküvőt leszámítva

Azt hiszem, teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a menyasszonyi ruhák választéka végtelen. Legyen szó stílusról, fazonról vagy színről, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, és manapság már tényleg minden nő megtalálhatja az elvárásainak száz százalékig megfelelő esküvői ruhát.

A közhiedelemmel ellentétben a menyasszonyi ruha nem azért fehér, hogy ezzel is kifejezésre jusson az ara tisztasága és szűziessége. Nem is olyan régen a menyasszonyok még egyszerűbb alkalmi ruhát viseltek, amit más eseményekre is felvehettek. A ruha színének sem volt különösebb jelentősége, csak a pirosat és a feketét volt szokás kerülni. A fehér esküvői ruha divatját Viktória királynő teremtette meg az 1840-es házasságkötésével, de a szokás csak a huszadik század második felében terjedt el igazán, amikor a technikai fejlődésnek köszönhetően széles körben elérhetővé váltak a továbbra sem olcsó, de már megfizethető ruhaköltemények. Nagyjából az 1950-es évektől tekinthető bevett szokásnak a fehér esküvői ruhában történő házasságkötés.

De mindegy is, milyen úton-módon gyökeresedett meg társadalmunkban ez a tradíció, ma már nem kérdés, hogy a nők döntő többsége egy egyszeri használatra szánt, különleges menyasszonyi ruhában mondja ki a boldogító igent, hogy ezzel is emlékezetesebbé és emelkedettebbé tegye élete egyik legfontosabb pillanatát. Van, aki varratja, van, aki kész modellt vásárol, és van, aki bérli a nagy eseményen viselt ruhát, amelynek színe jellemzően fehér, bézs, krém, vagy ezeknek valamelyik árnyalata. Ami a fazont illeti, a klasszikus nagyszoknyás, mondhatni királynős esküvői ruháknak még ma is ugyanolyan létjogosultságuk van, mint a hagyományos sellőfazonú vagy A-vonalú modelleknek, de a modernebb, letisztultabb, extra megoldásokkal ellátott darabok sem kevésbé keresettek. Lényegében szinte minden esküvői ruháról elmondható, hogy klasszikus értékeket képvisel, időtlen, és nagyon romantikus alkalmi viselet. Ízléstől, igénytől, aktuális trendektől és persze pénztárcától függően az esküvői ruha lehet látványosan fényűző, fodrokkal, tüllberakásokkal, csipkékkel, gyöngyökkel gazdagon vagy kevésbé gazdagon díszített, és lehet visszafogottabb, letisztultabb kialakítású – a lényeg, hogy minőségi anyagból készüljön, és a viselőjének nőies megjelenést kölcsönözzön.

És hogy a nagy napon kívül még mire használható egy öltözet, amit jó esetben csak egyszer öltünk magunkra?  Esküvői ruhát nem csak a menyasszonyok viselnek. Elterjedt szokás, hogy a középiskolai szalagavató bálon a végzős osztályok keringőznek. Erre az eseményre nem akármilyen alkalmi ruhát szoktak felvenni a lányok, hanem jellemzően menyasszonyi ruhát, annak is általában a klasszikus, romantikus változatát.

Weboldal címe: www.almassyszalon.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI VIRÁG, AJÁNDÉK TIPPEK

És Ön mit tenne meg a biztonságáért?

És Ön mit tenne meg a biztonságáért?

Személyes biztonságunk mellett üzleti biztonságunk, stabilitásunk megteremtése is kulcsfontosságú tényező, főleg ha az adott vállalati szegmensben sikeresek lennénk. Egy üzleti magánnyomozó segíthet.

Néhány tipp a legjobb pálinka kiválasztásához

Néhány tipp a legjobb pálinka kiválasztásához

Hazánk „nemzeti italát”, mely vérbeli hungarikumnak számít, számos okból fogyasztjuk. Mert vendégségbe megyünk, mert hozzánk jönnek vendégek. Ebédhez, vacsorához, esküvőn, keresztelőn, focimeccs előtt, után és közben, vagy csak azért, mert jól esik, esetleg ínyencségként. A tökéletes szíverősítő megtalálása azonban nem könnyű feladat - lássuk, mire kell ügyelni, mielőtt kosárba helyeznénk egy palackkal!

Kreatív ötletek kartondobozhoz

Kreatív ötletek kartondobozhoz

A kartondoboz alapvetően egy ronda, barna, unalmas használati tárgy, amit a legtöbben szemrebbenés nélkül kivágnak a (szelektív) kukába. Pedig némi kreativitással és kézügyességgel akár csodás díszként, gyerekjátékként vagy műalkotásként is újrahasznosíthatjuk a feleslegessé vált dobozokat. Lássunk néhány tippet!

Válás és vagyonmegosztás - Egy, aki mindent visz?

Válás és vagyonmegosztás - Egy, aki mindent visz?

Egy elmérgesedett vagy kihűlt házastársi kapcsolat lezárása sohasem egyszerű, a lelki megpróbáltatásokon kívül pedig akár pénzügyileg is igen rosszul járhat egyik-másik fél. A válási vagyonmegosztás alapvetően egy bonyolult, a jog bikkfanyelvén megfogalmazott szabályhalmaz, amiben laikusként nem könnyű eligazodni. Az alapokkal ugyanakkor nem árt tisztában lenni, hogy ne érjen minket meglepetés, ha esetleg külön utakra vinne minket az élet párunkkal.

Kell ennél jobb ajándék férfiaknak?

Kell ennél jobb ajándék férfiaknak?

Születésnap, évforduló, Valentin-nap? Egy férfinak nehéz ajándékot választani. Ha igazán különleges meglepetést szeretne, akkor küldjön neki egri bort ajándékba, nincs ennél jobb ajándék férfiaknak.